Το blackbox* είναι μια αυτόνομη ανθελληνική antifa ομάδα, που δρα στην Θεσσαλονίκη από την άνοιξη του 2020. 

Είμαστε μια προλεταριακή ομάδα η οποία αποτελείται από ένα πλούτο διαφορετικών κοινωνικών εμπειριών. Οργανωνόμαστε οριζόντια, χωρίς αρχηγούς και χωρίς αποκλεισμούς, και προσπαθούμε να κατακτήσουμε δημόσιο χώρο από την Ξηροκρήνη μέχρι το Φάληρο, κι από το κέντρο μέχρι τη Νεάπολη, αναζητώντας ανθρώπους σαν κι εμάς.

Αυτονομία είναι η προσπάθεια μας να χτίσουμε μια συλλογική ερμηνεία για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, να απαγκιστρωθούμε διανοητικά και οργανωτικά από τα κόμματα, τα ΜΜΕ, και τους κάθε λογής ειδικούς. Είναι η προσπάθεια να μην μας ισοπεδώσει το κράτος.

Antifa είναι με λίγα λόγια οι πολυεθνικές μας παρέες με τα διάφορα φύλα και τις σεξουαλικότητες μας, το μίσος για την αστυνομία, η εχθρότητα προς τα εθνικά συμφέροντα και την γυναικεία εκμετάλλευση, η εργατική απειθαρχία· είναι θέση μάχης απέναντι στον σύγχρονο φασισμό και την κρατική του οργάνωση.

Ανθελληνική λέμε την άποψη πως ο αντιφασισμός δεν είναι ένα πασπαρτού ιδεώδες, αλλά πρέπει να έχει μια συγκεκριμένη μορφή αναλόγως του τόπου και του χρόνου στον οποίο βρίσκεται. Αποφεύγουμε την κριτική του εθνικισμού άλλων χωρών, γιατί δεν θέλουμε να συμβάλουμε στην εξωτερική πολιτική του ελληνικού κράτους. Έχουμε την αντίληψη ότι ο εχθρός είναι η ίδια μας η χώρα, τα (μεγάλα και μικρά) αφεντικά της, οι (αριστεροί και δεξιοί) πατριώτες της, οι έλληνες ρατσιστές, αντισημίτες, ομοφοβικοί και μισογύνηδες. 

*Το blackbox παίρνει το όνομα του από το μαύρο κουτί των αεροπλάνων, σαν κάτι που καταγράφει την συλλογική εμπειρία σε στιγμές καταστροφής. Έχει στόχο να βρει μέσα στην ιστορική διαδικασία την πυξίδα του, να αρπάξει την μνήμη “καθώς αστράφτει σε μια στιγμή κινδύνου”.